Balkonger / uteplatser

Det syns hur du har det på balkongen eller uteplatsen. Förvara därför inte bildäck, skidor, gamla möbler m.m på din balkong eller uteplats. Bråte där utgör också en brandrisk.

Kontakta Håbohus innan du med spik och färg ändrar på något. Framför allt ska du inte göra "fasta" installationer utomhus. Du får aldrig göra åverkan på fastigheten.

Självklart får man inte slänga ut fimpar (eller något annat) från balkongen eller uteplatsen.

På alla områden svarar hyresgästen själv för skötseln av sin uteplats, gräsmatta, buskar, staket etc.

Blomlådor

Prunkande blomlådor är en härlig syn sommar- och hösttid. Men se till att dina blomlådor inte faller ner och skadar någon eller något. Placera dem alltid på insidan av balkongräcket. Vattna också försiktigt så att det inte rinner ner vatten på grannen under dig.

Fågelmatning

Det är inte tillåtet att mata fåglar från fönster, balkonger eller uteplatser. Orsaken till förbudet är att fågelmat, som trillar ned på marken, drar till sig oönskade besökare - råttor.

Grilla

När det är sommar och varmt är det härligt att sitta ute på balkongen eller uteplatsen och äta. Men tänk på dina grannar! Grilla inte där både för oset och brandriskens skull. Kanske finns det en alternativ plats i "det gröna" längre bort från huset du kan använda.